rättighetsinnehavare kan få platser blockeras utan bevis

Lagstiftning som syftar till att tvinga internetleverantörer att blockera webbplatser främst i syfte att göra intrång på upphovsrätten, såsom The Pirate Bay, kan leda till upphovsrättsinnehavarna få webbsidor blockerade utan något test för att se om platserna är övervägande för intrång i upphovsrätten, har advokater varnade .

Lagstiftningen, som infördes genom kommunikationsminister Malcolm Turnbull förra veckan, skulle göra det möjligt rättighetsinnehavare i Australien för att få ett föreläggande från den federala domstolen för att tvinga Internetleverantörer (ISP) för att blockera webbplatser som ger tillgång till olagliga nedladdningar av tv-program, filmer, musik och andra upphovsrätts intrång filer.

De platser som domstolen kommer att kunna regera som ska blockeras måste baseras utanför Australien, intrång eller underlätta upphovsrättsintrång, och har det primära syftet att underlätta eller intrång på upphovsrätten.

Obligatorisk lagring av uppgifter är inte bara om den nationella säkerheten, men också om att slå ner på illegal fildelning på nätet, enligt Greens kommunikations talesman Scott Ludlam.

Domstolen har rätt att uttala sig om hur Internetleverantörer måste blockera webbplatser, men regeringen har meddelat att systemet, oavsett vilken metod för blockera webbplatser, kommer att kosta Internetleverantörer AU $ 130.825 per år för att genomföra.

webbplatsen har bett åklagarens avdelningen för att förklara sin metod bakom denna siffra, men hade inte fått något svar på i skrivande stund.

Enligt förslaget är konsument förespråkar grupper eller allmänt intresse förespråkar inte rätt standard för att vara en part i målet att argumentera varför de anläggningar som inte ska blockeras. De enda partier som kan ansluta sig till fall är rättighetsinnehavare, internetleverantörer, och ägarna till webbplatserna. Även utomstående kan tillämpas, är det inte garanterat.

Men eftersom lagstiftningen gäller endast webbplatser baserade utanför Australien, är det oklart om någon av platserna i fråga verkar i rättegången.

Rättighetsinnehavaren skulle gå till domstol, och, om oemotsagda skulle behöva betala sina egna kostnader. Men om en ISP går fallet, kan det i slutändan måste bära inte bara sina egna kostnader, utan också kostnaderna för rättighetsinnehavarna. Detta innebär att internetleverantörer skulle kunna vara främmande för att bestrida de utmaningar, särskilt om volymen av förfrågningar för webbplatser som ska blockeras ökar.

Enligt shelston IP: s Katrina Crooks och Wen Wu, kan detta leda till att domstolarna helt enkelt låta rättighetsinnehavarna att blockera en webbplats som de söker.

“Förutsatt vanligt domstolsförfarande kommer att tillämpas på sådana ansökningar, svaranden, i detta fall ISP, är skyldig att visas i förfarandet. Om den inte gör det, kan upphovsrättsinnehavaren ansöka om tredskodom enligt regel 5,23 (2) ( c) i den federala domstolen regler 2011. rättspraxis på tredskodom tyder på att under dessa omständigheter, upphovsrättsinnehavaren får inte åläggas att bevisa sin sak genom bevis “, de förklarade.

“Därför, trots den till synes hög bar fastställts av” primära syftet “krav, kan det vara möjligt för en upphovsrättsinnehavare att erhålla en blockerande föreläggande utan att lämna några bevis alls.”

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, telekom, Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom;? Reliance Jio rocks indiska telekom med billig uppgifter och gratis röst

Den australiensiska Digital Alliance (ADA) överens om att Internetleverantörer sannolikt inte skulle bestrida de fall som leder till liten undersökning av bevisning som förelagts av rättighetsinnehavarna.

“Internationella erfarenheter visar att Internetleverantörer har något incitament att bestrida dessa program. Som ett resultat, är fall göras på papper utan kraftig testning av de underliggande påståenden om intrång,” Trish Hepworth, exekutiva officeren av den australiensiska Digital Alliance, sade.

Regeringen bör ge allmänt intresse förespråkar att bestrida de fall som väckts av rättsinnehavarna, sade Hepworth.

“Upphovsrätt är ett mycket tekniskt område, med undantag, begränsningar, geografisk licensiering, och olika villkor att smutsa ner vattnet som vad innehållet gör intrång och i vilka länder det strider. Det är därför det är viktigt att förespråkare för allmänhetens intresse eller konsumenter kunna bestrida ansökningarna. ”

Hepworth sade att lagstiftningen är inte heller klart om vilka typer av webbplatser, eller hur många, kan fångas upp av lagstiftning. Även om motiveringen anges att lagstiftningen inte är utformade för att fånga virtuellt privat nätverk (VPN) platser, kan det anses underlätta nätet upphovsrättsintrång genom att ge tillgång till innehåll utanför Australien.

“Webbplatser som erbjuder lagliga tjänster, såsom nätbutiker, moln lagring, kultursamlingar, och VPN-leverantörer, alla har potential att passa inom definitionerna i propositionen. Ytterligare säkerhetsåtgärder, såsom yttrandefrihet och fri tillgång till vetenskap och kultur bör uppdrag som faktorer för domaren att överväga “, sade hon.

“Allmänt intresse förespråkar bör också kunna ansöka om prövning eller borttagning av ett föreläggande som inte längre är lämpligt.”

ADA varnade också för att det inte finns någon tillsyn av systemet för att säkerställa att legitima webbplatser inte av misstag blockeras i att blockera webbplatser bedöms av domstolen göra intrång på upphovsrätten.

Den australiska Securities and Investments kommissionen (ASIC) orsakade tusentals legitima webbplatser som ska blockeras i 2013 eftersom det inte förstår hur IP-adresser arbete.

En parlamentarisk utredning om makt som ASIC används för att få internetleverantörer att blockera dessa platser beror på att rapportera tillbaka till parlamentet i juli, medan en kommitté undersöker upphovsrättsplats blockerande lagstiftning beror på att rapportera tillbaka i mitten av maj.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga