Rapport: Foxconn iPhone 5 enheter faller under överenskomna normer

Anledningen Apple är enligt uppgift att skicka tillbaka från 5.000.000 till 8.000.000 felaktig iPhone 5 enheter beror på tillverkningsfel kvalitet genom Foxconn föll under den överenskomna 90 procent standard, enligt en rapport från Kina.

Värdera en icke namngiven källa, rapporterade Nandu Daily tisdag Foxconn hade kommit överens om kvaliteten graden av iPhone 5 enheter som produceras av företaget hade 90 procent eller högre. Men på grund av komplexiteten i tillverkningsprocessen, svävade kvaliteten på endast 80 procent för en del av de enheter som produceras och det måste bära kostnaden för fastställande av felaktiga telefoner, källan, som har nära förbindelser med leverans av iPhone delar i Kina, anges.

De; 5.000.000 till 8.000.000 felaktig iPhone 5 enheter, som nämns av andra kinesiska nyhetsbyråer tidigare i veckan bör vara det ackumulerade beloppet efter telefonens lanseringen i september förra året, tillade källan.

En talesman från Foxconns moderbolag Hon Hai, förnekade rapporten dock.

“Det är inte sant. Det finns ingen sådan incident där 5 miljoner iPhones återvände till Foxconn, och därför vi behöver inte betala miljarder yuan. Kvalitetshastigheten är på [a] normal nivå. Men vi är mycket försiktiga när de gör offentliga figuren, eftersom det kommer att påverka kunden “talesman förklarade.

Foxconn kan sluta spendera upp till 1,6 miljarder yuan (US $ 256.800.000), för att ersätta så många som 8 miljoner bitar av felaktiga iPhones, om rapporter om dålig kvalitetsarbetet är sanna.

T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga

Rörlighet, T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod, iPhone, här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, rörlighet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå; telekom;? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga