Queensland cop stod ner över påstådd konfidentiell tillgång till data och frigör

En Queensland polis har stått ner över anklagelser han olämpligt nås och släpps konfidentiell information från statens polis databas.

Den 38-åriga konstapel, från region syd, var på tisdag serveras med ett meddelande att visas i domstol av brottslighet och korruption kommissionen (CCC).

Vakthund sa att det undersökte den påstådda obehörig användning av Queensland polisen s (QPS) Qprime [Queensland Polis Records och Information Management Exchange] databas.

Mannen har belastats med en räkning av tjänstefel i förhållande till offentliga ämbeten, och en annan av felaktigt lämna ut information i strid med administration lagen polisen eller alternativt dataintrång och missbruk.

“I linje med vår strävan att höga krav på uppförande, öppenhet och ansvarsskyldighet, har vi åtagit sig att informera allmänheten när en officer står inför allvarliga anklagelser om tjänstefel” QPS sade i ett uttalande.

Detta betyder inte att anklagelserna mot tjänstemannen har styrkts.

Konstapeln visas i Ipswich Magistratesdomstolen den 7 juni.

Förra veckan släppte Queensland CCC en rapport till obehörig tillgång eller användning av konfidentiell information i statens offentliga sektorn.

Rapporten visade fallet med en polis som erkände sig skyldig till 50 brott av dataintrång efter att ha använt polisen databasen för att leta upp folk han hittade på ett antal telefon dating service.

Queensland Polisen gjorde upp 67 procent av de cirka 400 anklagelser om informationsmissbruk i 2014-15, enligt rapporten, och 65 procent till mars i räkenskapsåret.

“I detta budgetår enbart har 483 sådana påståenden tagits emot och … denna typ av påstående inte bara ökar i antal, men är också en ökande andel av alla påståenden om korrupta beteende emot av CCC (7% 2014 till 15 till 11,5% år 2016), “, enligt rapporten.

Queensland polisen och Queensland brottslighet och korruption kommissionen är två av de organ som utsetts som brottsbekämpande organ i syfte att få tillgång till information lagras som en del av Australiens datalagring lagar.

Enligt dessa lagar, brottsbekämpande organ kan warrantlessly åtkomst två år till ett värde av kundernas samtalslistor, platsinformation, IP-adresser, faktureringsinformation och andra data som lagrats av operatörer.

Som framgår av webbplatsen i januari hade 61 byråer tidigare sökt warrant tillgång till australiska tele metadata.

med AAP

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer