QNAP Turbo NAS TS-419P II Review

NAS-system för små företag blir allt mer komplexa, till stor del driven av dåligt definierade överlappning mellan konsumenter och småföretag behov. Denna trend är perfekt illustreras av QNAP nya Turbo NAS TS-419P II fyra-bay desktop hölje.

En uppgraderad version av den befintliga TS-419P + modell, är denna revidering fysiskt identiska men drivs av 2 GHz-versionen av Marvell 88F6282 system-on-a-chip (tidigare modeller används 1,2 GHz eller 1.6GHz varianter). Idrifttagning var enkelt efter att ha installerat skivor i varm swap driv bärare, sedan använda webbläsarbaserade snabb installation procedur för att ställa grundläggande system och nätverksparametrar och skapa RAID-volymen. För recensionssyfte använde vi samma tre 250GB konsumentmodeller (Hitachi HCS725025VLA380V5DO) som används i vår granskning av Thecus N4200PRO.

Turbo NAS TS-419P II drivs av en 2 GHz Marvell system-on-a-chip

Det accepterar den senaste SATA-300 (6Gbps) 2.5in. eller 3.5in. driver upp till 3 TB, vilket ger en maximal kapacitet på 12 TB. RAID-nivåerna 0, 1, 5, 6, 10 och JBOD stöds, antingen med EXT3 eller EXT4-filsystem (XFS och ZFS stöds inte). En ny funktion är “virtuell disk” system, som kan ansluta till fjärr iSCSI-mål och presentera dem som aktier. Lokala volymer kan även konfigureras som iSCSI-mål.

TS-419P II är en ganska stor metallkapsling (det mäter 17.7cm med 18cm med 23,5 cm) med en borstad silverfinish och en svart plast fascia. De vertikala driv bärare, som är låsta på plats men är inte låsbar, sitter under statuspanelen monokrom LCD. På vänster sida är en USB-port och kopiera knappen plus huvudströmbrytaren. Baktill finns tre ytterligare USB-portar för anslutning av skrivare, externa hårddiskar och annan kringutrustning (ett begränsat urval av USB Wi-Fi-adaptrar stöds också), plus två eSATA-portar. Den använder en extern strömkälla och det finns en enda ganska tyst 8cm kylfläkt. Dual Gigabit Ethernet-portar tillåter ett bra utbud av lastbalansering och redundans alternativ, från enkla sändning och round-robin balansera upp till full 803.3ad Link Aggregation på lämpliga växlar.

TS-419P II har en någorlunda användarvänligt Ajax-baserade webbhanteringsgränssnittet

Med det stora antalet tillgängliga tjänster och tillämpningar, är användbarheten av administrationsgränssnittet avgörande. I detta avseende TS-419P II inte göra alltför dåligt med Ajax-baserat gränssnitt, men det är långt ifrån så enkelt och elegant som Synologys DSM – det är mer besläktad med användargränssnittet i Thecus N4200PRO, men lite mer användarvänlig vänlig. Grundläggande konfigurationsuppgifter (t.ex. kartläggning aktier, uppdatering av firmware eller ändra LAN-konfigurationen) kan göras med hjälp av QNAP Finder Windows-program utan att starta administrationsgränssnittet.

Den sammanhangsberoende hjälp är ganska omfattande, men det är väl värt att spendera en timme med instruktionsboken om du inte är bekant med den nuvarande generationen av gör-någonting NAS-enheter. Guider finns för många uppgifter, och de är oftast lätt att följa, även om de lider av oundviklig jargong på sina ställen. Ställa in användare, grupper och behörigheter är enkelt för arbetsgruppen operation, eller det kan autentisera med en Active Directory-domän.

Mäta prestanda är naturligtvis inte särskilt meningsfullt på ett kalt hölje, men använder samma diskar och RAID-0-konfiguration som vi använde i vår Thecus N4200PRO översynen var ganska upplysande. Vår test installationen uteslutet prova 802.3ad link aggregation, men med hjälp av den adaptiva lastbalansering inställning vi körde Disk Test i Passmark Performance Test 7,0. För sekventiell läser, uppnått det en mycket respektabel 85.2MB / s, sekventiella skrivningar lyckades 64.5MB / s, medan slumpmässig läsning och skriver toppade ut på 36.5MB / s.

Diskprestanda enligt Passmark Performance Test 7,0 Advanced Disk testar med Web Server (överst) och filserver (ovan) arbetsbelastning

I Advanced Disk Test med hjälp av en webbserver arbetsbelastning (100% slumpmässiga läsningar) det lyckades genomsnitt 84.1MB / s, men med en filserver arbetsbelastning (80% slumpmässig läsning, 20% slumpmässig skrivning) det lyckades bara en föga imponerande 17.4MB / sek genomsnitt med genomströmning avtar snabbt efter de första sekunderna.

TS-419P II levereras med tretton applikationsservrar förinstallerade

Tretton applikationsservrar är förinstallerade, med en dominerande konsumentfokus mediedirektuppspelning, nedladdningar P2P fil- och webbaserade mediaspelare. Flera kommer att vara av intresse för företag, men, såsom webbservern, RADIUS-server och IP kameraövervakning server. Ytterligare plugin-program kan laddas ner, inklusive en WordPress bloggservern. NAS backup till molnet kan göras via Amazon S3 eller ElephantDrive lagringstjänster, och fjärråtkomst görs enkelt genom integration med fria MyCloudNAS dynamisk DNS-tjänst.

För att minimera energiförbrukningen, kan scheman skapas för att driva NAS på och av, och det finns en energianvändande (energianvändande produkter) inställning effektivitet som inaktiverar Wake on LAN och schemainställningar för att säkerställa avstängning energiförbrukningen är under 1W.

TS-419P II är en imponerande kapabel enhet som bekvämt håller sig i den pågående NAS kapprustning. Trots en tydlig konsumentfokus, det finns massor att göra det värda att beakta för mindre företag som behöver en kraftfull generell NAS.

Microsoft pigg, först ta: Skapa engagerande innehåll på din smartphone

Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer

Kobo Aura ONE, först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme

Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator