Qantas, NAB, och Westpac bakom data republikens AU $ 10,5 finansieringsrunda

Sydney-baserade start Data republiken har säkrat AU $ 10.500.000 i sin serie A investering runda, med Qantas Lojalitet, NAB Ventures och Westpac s ReInventure fonden tar en ägarandel som ett resultat av deras respektive investeringar.

“Med denna viktiga stöd investerare, kan vi fortsätta att hjälpa företag att låsa upp värdet på sina data och köra mer relevanta produkter och tjänster, men på ett sätt som prioriterar kundens integritet”, säger Data Republic grundare och tidigare iiNet styrelseledamot Paul McCarney .

Det finns enorma sociala och affärsproduktivitetsfördelar att öppna data för utbyte, men integritet, säkerhet och konsumentens rättigheter måste komma i första hand.

Data republiken grundades 2014 av McCarney och grundare Danny Gilligan, som också är en av grundarna av Westpac s ReInventure.

Start erbjuder en marknadsplats för datautbyte mellan organisationer och är för närvarande används av regeringar och icke-vinster, förutom privata företag.

“Produktivitets påverkan från regleras datautbyte sträcker långt utöver företag, och i sociala förmåner som förbättrad insyn i områden som psykisk hälsa och offentlig utbildning”, säger McCarney.

Förutom AU $ 10.500.000 kontanter boost, har Data republiken och Westpac samarbetar för att utveckla världens första databanktjänst, som företagen sade tillåter företagskunder att avskilja och lagra kundinformation och tillåta bredare uppgifter insikter för analys och utbyte.

“Med tanke på den ökande förekomsten av datadelning mellan organisationer, skapandet av” infrastruktur bank för uppgifter “som gör det möjligt att strömma så fritt, med samma förtroende, säkerhet och integritet som pengar är avgörande för att gå mot en datastyrd ekonomi”, Westpac ReInventure och Data republiken grundare Gilligan sa.

“Både Data republiken och den säkerhet som databanken infrastruktur erbjudanden är viktiga innovationer i detta avseende.”

Data republiken bas i Sydneys fintech nav Stone & krita, som i förra veckan tillkännagavs som en av de 40-plus australiska startups, Global Tech jättar, och entreprenörer som försöker omvandla Sydney till Australien Silicon Valley.

Med engagemang från lik av Airbnb, Amazon, Atlassian och Uber, den icke-vinstdrivande grupp, TechSydney, sa att det kommer att arbeta för att ta itu med vad den anser är den största utmaningen för Sydneys innovation ekosystem – samarbete.

Trots ansträngningar från stora teknikföretag samt statliga och federala statliga ingripanden, sade konsortiet Sydneys globala start ekosystem rankning halkade från 12 år 2012 ner till 16 år 2015.

“Nya rör sig från alla nivåer för att stödja vår start och tekniksektorn har uppmuntrande, men vi kan inte lita på dem för att föra den framåt” TechSydney grundare Dean McEvoy sade tidigare.

Genom att arbeta tillsammans, kommer vi driva de initiativ som kommer att förvandla Sydney i en världsklass, topp 10 nav för teknikföretag.

I mars meddelade den australiska regeringen en fintech advisory board, belastat med att hjälpa till att säkerställa att landet har en internationellt konkurrenskraftig miljö för fintech och tillåta Australien att locka internationella innovatörer till dess stränder.

Den FinTech rådgivande gruppen leds av ordförande i Stone & krita, chef för Westpac Bank och tidigare VD för AMP Craig Dunn med grundare och VD för Westpac s ReInventure Simon Cant tillträder sin position i gruppen.

Start-ups, Deakin Uni, Ytek avspark maskininlärning algoritm forskning för simulering utbildning, e-handel, Flipkart och Paytm bli omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid, start-ups, Varför kineserna har förvandlat Indien Vandra budbärare i en ? unicorn och vad WhatsApp kan lära av det, e-handel, Uber lider $ 1.2b halvåret förlust: Rapportera

Deakin Uni, Ytek avspark maskininlärning algoritm forskning för utbildning simulering

Flipkart och Paytm blir omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid

Varför kineserna har förvandlat Indien Vandra budbärare till en enhörning och vad WhatsApp kan lära av det

? Uber lider $ 1.2b halvåret förlust: Rapportera