Qantas grunder BlackBerry flotta

Qantas har tillkännagivit planer på att ersätta sin BlackBerry flottan 1300 iPhones, att ge efter för de anställdas önskemål för enheten.

“Det har funnits en stark efterfrågan från Qantas anställda för iPhone, med en stor majoritet av de svarande en nyligen genomförd undersökning som indikerar att detta är deras föredragna smartphone alternativ,” Qantas CIO Paul Jones sade i en mailade uttalande till webbplatsen Australien, bekräftar en rapport som dök upp i The Australian morse.

Den iPhone erbjuder ett användarvänligt gränssnitt och enkel tillgång till e-post, kontakter och kalendrar, samt uppfyller alla Qantas ‘säkerhetskrav.

Qantas förväntar övergången till spara flygbolaget pengar genom förenklad infrastruktur stöd och bättre bärare avtal om mobildata, enligt Jones. Flygbolaget anskaffa enheter från både Telstra och Optus.

Förra veckan Qantas meddelade också att den samarbetar med Telstra till, rulla ut iPads, för piloter att använda i cockpit i ett försök att minska 20kg dokumentation som piloterna måste släpa ombord.

Anställda kommer inte nödvändigtvis att vara låst till iPhone, sade Jones. Flygbolaget kommer också att stödja Android-enheter under ett bring-din-egen-enhet (BYOD) politik.

Dessa iPhones och iPads kommer alla att bli föråldrade den 13 september

T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Apple, dessa iPhone och iPad kommer alla att bli föråldrade den 13 september, Mobility, T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod, iPhone, här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien