Problem vid OLPC? Det är OK, började de revolutionen

OLPC är mitt i företagsrekonstruktion, hårdvara svårigheter, tillverkning och distribution utmaningar och en total avmattning av sin ursprungliga vision Nicholas Negroponte skenor mot “open source fundamentalism” och försöker att ytterligare anpassa sig med Microsoft.

Enligt Ars Technica

Det finns många aspekter av OLPC plan som har bidragit till dess nuvarande situation, men det är uppenbart nu att projektet extrema beroende på vågen för att få ner kostnaden var djupt missriktad. Projektet kunde inte uppnå den nödvändiga tillverkningskapacitet och försäljningsvolymer som krävs för att uppnå sitt mål pris och hamnade i ett läge där det inte kan hålla sig i en situation fri marknad där andra konkurrenter skapar kommersiella produkter för samma utrymme.

Hållbarheten OLPC modellen, eller till och med sin vishet, har länge varit i fråga, även om visionen och oegennytta dess grundare är klanderfri. Eftersom marknaden för låg kostnad, kid-centrerad mobila dator exploderar, blir det tydligare att modeller av altruistiska kapitalismen kommer att krävas för att få en hel del netbooks på marknaden, särskilt marknader som tidigare har saknat. Det har fungerat för Asus, HP och Dell driver in i detta utrymme, och andra generationens Intel Classmate är en bra produkt, även om den saknar några av rå nyheten i XO.

Uppriktigt sagt, men jag kan inte låta bli att tänka att allt detta är OK. När allt kommer omkring, hela rörelsen mot låg kostnad, realistiskt 1: började en dator med OLPC. De började det. Bra för dem. Om jag håller med om allt som Negroponte leder till bordet, han och OLPC förtjänar enorma beröm för att driva dessa ansträngningar och skapa en marknad där konkurrensen börjar blomstra. Men eftersom Ars artikeln anteckningar

Mot bakgrund av den allvarliga processen och organisatoriska problem som OLPC har stött på i sina ansträngningar för att få sin teknik på marknaden, kan det vara bättre på denna punkt för dem att lämna produktion, distribution och säljprocessen för företag som är bättre rustade att hantera det.

Michael Dell tar ordförande säte på VMware ombord

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Dell Technologies inlägg Q2 resultatet

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

Moln, Michael Dell tar ordförande plats VMware ombord, moln, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, Dell, Dell Technologies inlägg Q2 resultat, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar