President Obama bredd Trans-Pacific Partnership till eBay säljare

President Barack Obama hoppas kunna samla stöd från hundratusentals eBay säljare som en del av sin kampanj för att främja den kontroversiella Trans-Pacific Partnership (TPP) handelsavtal.

I ett brev skickas till eBay Mainstreet, bad president Obama eBay online näringslivet att forska fördelarna med TPP och hur det står att “hjälpa dig och småföretagare som du över hela landet.”

TPP är hörnstenen i president Obamas handelsagenda. Enligt Obama-administrationen, innehåller avtalet åtgärder för att “främja ekonomisk tillväxt, stödja skapandet och bibehållandet av arbetstillfällen, öka innovation, produktivitet och konkurrenskraft, höja levnadsstandarden, minska fattigdomen i våra länder, och främja öppenhet, god förvaltning, och förbättrad arbets- och miljöskyddet.

Efter år av spända förhandlingar, var en överenskommelse om TPP nådde slutligen i oktober för att reglera handeln mellan Australien, USA, Nya Zeeland, Kanada, Singapore, Vietnam, Malaysia, Japan, Mexiko, Peru, Brunei, och Chile. TPP har ännu inte undertecknats och ratificerats av de 12 Stillahavsområdet nationer som är parter i den.

När det gäller hans stigning till eBay säljare, sade president Obama TPP är den allra första handelsavtal att inkludera ett kapitel ägnas åt små företag, “ta itu med de viktigaste hindren så många företagare som du möter i den globala ekonomin.”

Med ett annat kapitel ägnas åt e-handel, ordföranden sade att avtalet förenklar exporten för småföretag, eliminerar 18.000 tullar på USA-tillverkade produkter, och beskriver regler för digital handel som skyddar online-företag på den globala marknaden.

Under de senaste sex åren har antalet personer som ansluter till Internet nästan fördubblades till 3000 miljoner, med den snabbaste tillväxten i utvecklingsregioner som Sydostasien “, skrev Obama.” I själva verket, TPP handelspartner är hem för över 300 miljoner Internet användare, och de är ute efter att ansluta och köpa från säljare som du.

Obama sade också att avtalet skulle effektivisera betungande tullbestämmelser samtidigt stärka leverans och säkra digitala betalningar.

? Hatar allt pappersarbete som medföljer gör globala affärer idag “. Quipped Obama” TPP främjar också papperslös handel – övergår tullformulär från papper till elektroniskt format och om elektronisk autentisering och signaturer för konsumenttransaktioner “, sade han.

Ordföranden citerade också en av de mer kontroversiella delar av TPP med digitala integritet och upphovsrätt. Som president Obama ser det, kommer TPP bevara ett fritt och öppet internet och arbeta för att stärka “immateriella rättigheter för att bekämpa förfalskning och stöld.”

Men kritiker av TPP pekar på det finstilta i räkningen intellektuella kapitel egendom, säger att det tvingar internetleverantörer (ISP) för att ge upp information om upphovsrätt intrång i syfte låter rättighetsinnehavare att skydda och genomdriva sin upphovsrätt genom kriminella och civila medel och med få begränsningar.

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar

GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP

PayPal utökar samarbetet med Mastercard

Telekomföretag;? Reliance Jio rocks indiska telekom med data billiga och fri röst, Cloud,? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar, SMB, GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP, e-handel, PayPal utökar samarbetet med Mastercard