Polycom Soundpoint IP 301 Review

Polycom Soundpoint IP 301 är en ganska stor telefon, men med generellt små, tätt grupperade knappar (de runda knappsatsen är 10mm i diameter). Övergripande design har kanske en touch av Memphis-gruppen och Art Deco om det.

LCD-status panelen generöst tilltagna på 8,5 x 3 cm och har tre funktionsknappar anordnade under dess nedre kant, med två rader / konto väljer nycklarna till sin rätt. En av dessa tangenter kan tilldelas som ett kortnummer, snarare än en andra linje väljer. Nedanför de tre funktionsknapparna är en blå headset svalknapp och en röd mute-knapp, och under dessa är de tolv knappsatsen. Två små, ovala, plus och minus volymknapparna är under knappsatsen. I en vertikal rad längs den högra kanten på telefonen är två rektangulära knappar märkta med uppåt- och nedåtpilarna för menynavigering, en rektangulär Menu väljarknappen, en Do-inte-störa knapp, en återuppringningsknappen och slutligen en rund blå, pausknapp . Dessa fem knappar kan programmeras för att ge snabb tillgång till andra funktioner. Till exempel kan den DND nyckeln omprogrammeras som en samtalsöverföring nyckel. Polycom har fem tydliga ersättnings tangenter, med förskurna pappersinsatser, som kan märkas med nya legender och monterade på dessa tangenter.

De tre funktionsknappar används ganska utförligt för kontextberoende funktioner. Till exempel, under ett samtal funktionsknapparna har legender som visas ovanför dem på LCD-skärmen, såsom Trnsfr att överföra ett samtal. På samma sätt kan samtalslistor nås genom att trycka på menyknappen och sedan navigera genom Funktioner Samtalslistor och antingen Missade, Mottagna eller placeras samtal med hjälp av upp / ned navigeringsknapparna och funktionsknapparna.

Även om det är långt ifrån värst gärningsmannen vi har sett, för en två-konto telefon Polycom IP 301 är förvånansvärt svårt att ställa upp. Den interna webbservern har fem sidor, varav tre är skyddade av användarnamn och lösenord. Fabriksinställningarna för dessa är, användarnamn = Polycom och lösenord = 456. Tio anteckningar, spridda mellan SIP och få Lines sida, erfordras för den grundläggande installationen av den här telefonen.

För stationär användning, IP 301 stöds på cirka 30 grader av en platt plast basplatta som klipp på två pelare som sträcker sig under själva telefonen. För väggmontering denna platta kan vändas.

Alla anslutningar till den här telefonen är under, i en rak rad nära framkanten. Bortsett från att begränsa tillgången till alla kontakter, tyvärr innebär att den raka, formade centrumstift på in-line strömkälla tillgänglig, bara passar in i tillgängliga gap och strömkabeln måste böja genom en extrem vinkel för att avsluta under telefonen. En rätvinklig kontakt skulle vara en bättre passform.

Även om vissa människor kanske inte gillar den grafiska utformningen av Polycom Soundpoint IP 301, har det en stor tydlig statusindikering (tyvärr utan bakgrundsbelysning) och ger tillgång till ett ganska brett utbud av funktioner genom sina funktionsknappar, samtidigt som antalet knappar på telefonen ner till ett minimum.

Microsoft pigg, först ta: Skapa engagerande innehåll på din smartphone

Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer

Kobo Aura ONE, först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme

Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator