? Nokia och NTT DoCoMo visa upp 2Gbps hastigheter 5G rättegång

Nokia har visat upp sina 5G teknik inomhus prov som uppnås nedladdningshastigheter på 2Gbps med hjälp av högfrekvent band.

Nokia har inlett ett samarbete med japanska bärare NTT DoCoMo att demonstrera teknik som använder millimeter vågspektrum. Millimeter våg kommer sannolikt att göra sin väg in i 5G standarden, som är inställd på att publiceras före bärare börjar rulla ut tekniken i 2020.

De två företagen körde gemensamma inomhus 5G prov på MWC mässan i den spanska staden Barcelona, ​​där de nådde nedladdningshastigheter på 2Gbps i 70GHz-bandet.

Företaget kunde börja testar tidigt 5G i Uleåborg från så snart som nästa år.

Använda högre frekvensband inklusive millimetervågor är nyckeln för att leverera extremt höga prestanda i 5G, “Seizo Onoe, teknikchef på NTT DoCoMo, sade.” Vi tror att hög-frekvensspektrum skall användas inte bara för små celler som ett sätt att komplettera det befintliga nätet, men också för att bygga fast yttäckning genom samordning med befintliga lägre frekvensband. Framgången för denna inomhus rättegång med Nokia Networks med hjälp av 70GHz bandet är ett viktigt steg framåt i vår 5G vision för 2020.

Nokia och NTT DoCoMo kommer också köra en utomhusprov i 70 GHz-bandet senare i år.

Som framgår av Reuters är NTT DoCoMo som syftar till att få 5G nätverk igång för OS i Tokyo 2020.

De 2Gbps hastigheter är väl över 300Mbps maxhastigheter för närvarande möjligt med 4G nätverksspecifikationer och 450Mbps erbjuds av dess efterföljare LTE-A, som börjar sättas av operatörer runt om i världen.

Den gemensamma demonstrationen följer 5G prov planer DoCoMo meddelade förra året, då det sa att det skulle testa en rad högfrekventa band med Alcatel-Lucent, Ericsson, Fujitsu, NEC, Nokia och Samsung. Bäraren har som mål att stödja hastigheter på upp till 10Gbps. Var och en av nätverksutrustning levererar teknik för NTT att testa på olika hög frekvensband.

Nokia demonstrerade sin millimeter-wave teknik för frekvensband i intervallet 30 GHz och uppåt. Lanserats i en framtida 5G nätverk, kan tekniken leverera högtrafik större än 10 Gbps och kantnätverkshastigheter på 100 Mbps.

5G

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Loppet till 5G: Inside kampen för framtiden för mobil som vi känner det, Samsung har 7.5Gbps mobil hastighetsrekord i 5G rättegång, den förestående kritan i loppet till 5G, Singtel, Ericsson att studera 5G driftsättning, Nu kör vi igen : Storbritannien tar de första stegen mot 5G

Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Telekom; Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom, Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar, Cloud, Michael Dell på balans EMC affär: “Vi kan tänka på årtionden