Mt. Gox bitcoin debacle: Konkurs arkiveras, kund Bitcoin förlorade

Mt. Gox debaclet har blivit en förvirrande, frustrerande röra för användare som inte har någon aning om deras investeringar är säkra.

Bara några dagar efter, avgår från Bitcoin stödgrupp, The Bitcoin Foundation och torka sin Twitter-feed ren, Bitcoin plattform för utbyte Mt. Gox avbröts handel. Vad suspenderad handel? Det tros vara läckaget av en påstådd Mt. Gox dokument genom välkända bitcoin bloggaren tvåbitars idiot.

Läckan – som inte har verifierats – kallas “Crisis strategi formulerar.” Dokumentet, som bloggare säger har verifierats av källor nära Mt. Gox, läser

Under flera veckor MtGox kunder har drabbats av Bitcoin abstinens frågor som förvärras på sig själva. Offentligt, MtGox förklarade att “transaktions formbarhet” orsakade systemet att bli föremål för stöld, och att något måste göras av kärn enh att åtgärda det.

Gox egen lösning lösning kritiserades, och så småningom en fix tillhandahölls av Blockchain.info. Sanningen, visar det sig, är att skadan redan skedd. Vid denna tidpunkt 744.408 BTC saknas på grund av formbarhet relaterade stöld som gick obemärkt under flera år.

Den kylförvaring har utplånats på grund av en läcka i den varma plånboken. Verkligheten är att MtGox kan gå i konkurs när som helst, och verkligen förtjänar att som företag.

Vid dagens omsättningshastighet, motsvarar 750.000 BTC till ungefär $ 375.000.000 i saknade medel, som tros vara resultatet av en hacka spree som gick obemärkt under flera år.

Efter att publicera detta dokument, bloggare sedan kopplas till den ursprungliga filen, lagras på beskrivs nedan

Det finns några intressanta delar av notera i dokumentet, nämligen omnämnandet av omprofilering till Gox.com

Ursprungligen, identiska uttalanden, som utfärdats av ett antal andra Bitcoin utbyte – Coinbase, Blockchain, Circle och Kraken – talade om företagets insolvens, innan senare revisioner på några av de uttalanden bort varje omnämnande av insolvens och “tragiska brott mot användarnas förtroende för Mt Gox.

Idag, när många Bitcoin innehavare upptäckt, kontrollera källan av Mt. Gox webbplats resulterade i följande kod

Om du försöker komma åt Gox.com, som tycks ha registrerats av Mt. Gox vd nyligen, då en domän framåt skickar dig tillbaka till mtgox.com. Domänen ägdes tidigare av domän investerare Andy Booth, som bekräftade affären för att överföra domänen till Karpeles när han talade till Domain investera

Tech Industry, Zuckerberg under eld: “Facebook fel att censurera berömda Vietnam pic av napalm barn, stora datamängder, MapR grundare John Schroeder avgår, COO att ersätta, After Hours, Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar; Tech Industry, British Airways passagerare inför kaos på grund av IT strömavbrott

I grund och botten jag fick gox.com som alla andra LLL – inte direkt rikta Mt Gox. Min bror träffade domän mäklare Joe Politzer i Singapore som fick glada över gox.com och då sa jag att han kunde försöka sälja det om han ville. Han kallade Karpeles och Gox att ta reda på om de ville det och omedelbart de uttryckte ganska starkt intresse. Jag har bett Mark om det är ok att publicera detaljer (inget svar ännu).

Joe Politzer av DN.BIZ, Booth bror, sade också

Jag sträckte ut till Mt Gox och affären tog några veckor att komma tillsammans, men vi gjorde en affär för domänen som inkluderade både en hel del kontanter och vissa Bitcoins. Mark var en mycket trevlig kille och mycket tålamod i min mening särskilt med tanke på allt som verkar gå på i hans värld från vad vi ser i media. Jag har aldrig riktigt frågade honom om allt detta, jag bara stannade fokuserad på affären som det var riktigt poängen.

Enligt datasäkerhet forskaren Nicholas Weaver, som köpte historiska WHOIS data om gox.com, skulle läckt dokument skapare har varit tvungna att ha känt när den rapporterade förvärvet av webbplatsen från Mt. Gox moderbolag inträffade

Historisk whois säger: mtgox fick http://t.co/uiUjmuAev6 mellan 21 februari och februari 24. Så om @twobitidiot doc en bluff, hade bedragerskan att veta

Efter detta, ett nytt Twitter-konto registrerat som Gox.com dök upp på microblogging webbplats, ståta med en annan logotyp. Dessutom verkade en Facebook-sida – medan vissa anser att detta är ett riktigt konto, det är nästan säkert en trolling konto. Men gruppen – liksom flera Reddit trådar – visar djupet av ilska och frustration som många Mt. GOX användare som kan ha förlorat sina investeringar.

I själva verket är termen “Goxxed” nu används som ett sätt att beskriva förlusten av bitcoin tvärs över banan.

Även om företaget har hållit väldigt tyst under de senaste dagarna, gjorde VD Mark Karpeles svara Reuters via e-post, säger

Vi borde ha ett officiellt tillkännagivande klar snart-ish. Vi är för närvarande på en vändpunkt för verksamheten. Jag kan inte säga mycket mer nu eftersom det innebär också andra parter.

Blockchain, en Bitcoin gruv dataleverantör, släpptes senare sina tankar på Mt. Gox fiasko. I ett uttalande, sade företaget

Blockchain har alltid rekommenderat att användare lagra sina Bitcoins på ett sådant sätt att behålla kontrollen och ägandet av sina nycklar. Frihetsberövande konton, som de som används av Mt. Gox, där andra människor håller nycklarna till dina Bitcoins är riskabelt.

I går kväll var vi chockade att ta reda på om Mt. Gox insolvens, eftersom de verkar ha begått en grov trolöshet mot sina kunder.

Den Blockchain personal kommer att fortsätta att samarbeta med andra branschledare för att skapa bättre kontroller för att säkerställa att händelser som denna inte upprepas. Vi hoppas att vi tillsammans kan skapa en mer tillförlitlig till gagn för alla befintliga och framtida Bitcoin innehavare.

Vi är ännu att se om Mt. GOX problem kommer att påverka framtiden för bitcoin som en livskraftig valuta permanent – eller om investerare kommer att välja att dra nytta av slumping priserna i hopp om att göra en vinst om, och när, valutan stablizes.

Uppdatera vid 11:38 ET: Mt. Gox postat ett uttalande på hemsidan av sin webbplats, säger

Kära MtGox Kunder

Vid senaste nyhetsinslag och de potentiella återverkningar på MtGox verksamhet och marknaden, fattades beslut om att stänga alla transaktioner för närvarande för att skydda platsen och våra användare. Vi kommer att noga övervaka situationen och kommer att agera därefter.

Med vänliga hälsningar

MtGox team

Uppdatering vid 07:05 GMT: Myndigheter i Japan och USA har börjat undersöka den plötsliga nedläggningen av Bitcoin utbyte.

Uppdatering vid 02:43 GMT

En ny uppdatering dök upp på Mt. gox webbplats

Kära MtGox Kunder

Eftersom det finns en hel del spekulationer om MtGox och dess framtid, skulle jag vilja ta tillfället i akt att försäkra alla att jag fortfarande i Japan, och arbetar mycket hårt med stöd av olika parter för att finna en lösning på våra senaste frågor.

Jag skulle dessutom vilja ber att människor avstår från att ställa frågor till vår personal: de har fått instruktioner att inte ge något svar eller information. Besök denna sida för ytterligare nyheter och uppdateringar.

vänliga hälsningar

Mark Karpeles

En läckt interna chatt som erhållits genom Fox tyder på att kris dokumenten är “mer eller mindre” äkta.

“Som namnet antyder är det ett förslag, och det är ett gäng förslag för att ta itu med frågan till hands, inte saker som faktiskt är planerade och / eller gjort,” Mt. Gox chefen sade.

Karpeles sade också att de Bitcoins hölls vid utbyte inte försvann, “bara tillgänglig för tillfället.”

Uppdatering fredag ​​28. 11:12 GMT: Mt. Gox har ansökt om konkursskydd i Japan, intagningen till förlusten av sina kunders bitcoin.

Karpeles sade vid en presskonferens att Bitcoins har förlorat “på grund av brister i systemet” och “vi är verkligen ledsen för att orsaka problem för alla berörda personer.

Företagets advokat sade 750.000 kundägd bitcoin har gått, liksom Mt. Gox förråd av cirka 100.000 mynt, värda nästan $ 500 miljoner dollar totalt.

Utveckla … mer snart. Kontrollera tillbaka som vi kommer att uppdatera den här berättelsen som uppdateringar.

Zuckerberg under eld: “Facebook fel att censurera berömda Vietnam pic av napalm barnets

MapR grundare John Schroeder steg ner, COO för att ersätta

Star Trek: 50 år av positiv futurism och djärv social kommentar

British Airways passagerare inför kaos på grund av IT strömavbrott