Med hårdvarubaserade hypervisorer, säger Hitachi “dike program som Xen, VMwares

Jämfört med den lik av andra servertillverkare som IBM, HP, Dell, och solen kan Hitachi inte vara ett känt namn på den nordamerikanska marknaden. Men denna vecka på Intel Developer Forum (IDF), den nordamerikanska division av Japan-baserade företaget (Hitachi America) kommer att se att driva sin första x86-server spel i den amerikanska servern marken när det lanserar sin en Xeon-baserad server – en bladserver på det – att den anser är tillräckligt unik för trumf hemmaplan etablerade.

Registret, eWeek

Under varumärket BladeSymphony, är Hitachi bladservrar primära unika säljargument deras o förmåga att skära sig upp i virtuella maskiner som var och en kan stödja Windows Server 2003, Novell SuSE Linux eller Red Hat Enterprise Linux. Detta kan naturligtvis göras med servrar från IBM, HP, Sun och Dell. Men försök att göra det utan den typ av virtualiseringsprogramvara (hypervisorer) som du normalt skulle behöva köpa från företag som VMware (ett dotterbolag till EMC), XenSource (ett dotterbolag till Citrix), Microsoft, Virtuozzo, SWsoft eller andras.

I stället använder en teknik som Hitachi har stämplas som Virtage, har den japanska-baserade företaget inbäddade egen hypervisor i sin bladservrar “firmware. Resultaten säger Steve Campbell och Paul Figliozzi de två Hitachi chefer som jag intervjuade i bifogade podcast, är en server som är lättare att virtualisera, som inte har att ta itu med de svåra föraren frågor som mjukvarubaserade hypervisorer göra, och att Hitachi tror är en mer tillförlitlig och skalbar lösning. Du kan höra intervjun genom att trycka på play-knappen på podcast spelare ovan, ladda ner MP3-ljud (även tillgänglig på podcast-spelare), eller, om du redan prenumererar på webbplatsens IT Matters serie podcasts (se hur du prenumererar ), ljudet ska redan sitta på datorns och / eller MP3-spelare hårddiskar.

Xeon-baserade inträde i den nordamerikanska marknaden är inte den första plattformen att visa upp Virtage tekniken. Över i Japan har Hitachi varit sjöfarten Virtage på sin Itanium-baserade (Montecito) blad. I Japan, där Hitachi har hemmaplan fördel, har bolaget den översta marknadsandel plats när det gäller bladservrar. Hitachi gör runt $ 80 miljarder globala intäkter årligen, 20 procent av som är IT-relaterade. Men att upprepa att framgång här på den nordamerikanska marknaden, där de etablerade företagen konkurrerar som om varje 10: e procent av marknadsandelar kan göra eller bryta företaget redan måste företaget vara beredd att kämpa.

Även chefer överens om att konkurrera på den amerikanska marknaden är som “en kniv kamp i en mörk gränd somwhere” (deras ord, inte min), de ser virtualisering hårdvarubaserad (som löper på ett lager ovanför Intels VT-teknik) som bladserver konkurrensfördel. Som sagt, om du letar efter några AMD-baserade erbjudanden från Hitachi, kan du vänta ett tag. Företagets erbjudande är strikt Itanium och Xeon-baserade (blad båda smaker kan passa i samma chassi) och har inga planer på att göra en AMD-baserad erbjudande finns någon gång snart.

Andra täckning av Hitachis nyheter

VMware stärker vSphere uppdaterar Horizon, Workspace ONE produkter

VMwares nästa spel: Hantera alla moln för företag

Nutanix köper PernixData, Calm.io i ett försök att stärka sin moln ambitioner

Nvidia lanserar virtuell GPU övervakning, analys

Virtualisering, VMware stärker vSphere uppdaterar Horizon, Workspace ONE produkter, Cloud, VMwares nästa spel: Hantera alla moln för företag, datacenter, Nutanix köper PernixData, Calm.io i ett försök att stärka sin moln ambitioner, datacenter, Nvidia lanserar virtuell GPU övervakning, analys