Kommer Intels senaste Xeon lineup vara en “ekonomisk no brainer”?

Intel lanserade sin senaste serverchips avsedda för nästa generations datacenter tisdag och pitching en fem månaders avkastning på investeringen för kunderna använder en kärn servrar — tredjedel av kundbasen — och en 15 månaders återbetalningstid för mer moderna maskiner.

Xeon X5670 har upp till 40 procent bättre prestanda per watt vid samma hastighet som dess X5570 föregångare,. Servern familj har två nya säkerhetsfunktioner — (AES-NI) Advanced Encryption Standard New Instruktioner och Trusted Execution Technology (TXT) — att möjliggöra bättre säkerhet för virtualiserade miljöer. Tekniken är i huvudsak ett försök att ge en bättre grund för cloud computing säkerhet. AES-NI accelererar prestanda för databaskryptering, fullständig hårddiskkryptering och säkra Internettransaktioner. TXT ger skydd för tillämpningar som rör sig mellan virtuella servrar,. Xeon 5600-serien stöder upp till sex kärnor per processor och har en 60 procent prestandaförbättring under 5500-serien. Frekvensen optimerade quad-core version av Intel Xeon-processor 5600-serien toppar vid 3,46 GHz med ett TDP-värde på 130 watt, medan sex-core-version når 3,33 GHz med ett TDP-värde på 130 watt. Avancerade sex-core versioner kommer toppen vid 2,93 GHz och TDP på ​​95 watt, och standard quad-core processor kommer att nå 2,66 GHz till 80 watt,. Prissättningen av 5600 är “effektivt samma” som 5500, sade Boyd . Intel Xeon-processor 5600-serien varierar i pris från $ 387 till $ 1663 i mängder på 1000. Den E5645, L5638 och L5618 inbäddade processorer är prissatta på $ 958, $ 958 och $ 530, respektive, i mängder av 1000,. Cisco, Dell, Fujitsu, HP, IBM och Oracle har system baserade på Xeon 5600-uppställning.

Chipet jätte utmaning: Placera sina senaste serverchips — Xeon 5600 familjen — som en “ekonomisk no brainer” för kunder som har skjutit upp uppgraderingar server. Den enda kärn publiken kan få en 15: 1 serverkonsolidering ranson med de senaste Xeons. Intels positionering är värt att notera som forskningsföretag och leverantörer har predikat att en server uppgradera cykeln är på väg att bryta ut. Men först, detaljerna. Boyd Davis, chef Intels datacenter grupp marknadsföring, bröt ut en blitz av prestandaförbättringar och konstaterade att uppgradera var en “ekonomisk något enkelt.” Nämligen (uttalande)

Även om allt detta är imponerande, kommer servern uppgraderingscykeln ner till pengar och om bean räknarna kommer att köpa in. Det följer den strategi pengar är därför Intel var pitching dess ROI fall.

Nu bara de ytliga påståenden gå så långt. Här är en titt på de fotnoter och beräkningar — tillräckligt för att komma igång på due diligence — för fem månaders ROI fordringar

Och 15 månaders återbetalningskraven

Samtidigt är det svagare i denna server uppdateringscykel AMD. AMD planerar en serverplattform uppdatering under de närmaste veckorna och fokuserar på volym x86-marknaden. Planen är att dela upp marknaden i high-end och low-end applikationer och fokusera på värde.

Intel lanserar 7: e generationen processorer för att driva 4K UHD till massorna

Vision och neurala nät driver efterfrågan på mer kraftfulla marker

Nvidia lanserar virtuell GPU övervakning, analys

AMD slår tillbaka mot Intel dominans med Zen

Processorer, Intel lanserar 7: e generationen processorer för att driva 4K UHD till massorna, processorer, Vision och neurala nät driver efterfrågan på mer kraftfulla marker, datacenter, Nvidia lanserar virtuell GPU övervakning, analys, hårdvara, AMD slår tillbaka mot Intel dominans med Zen