Integritets Victoria svep avslöjar saknar Android app närvaro

The Victorian Privacy Commissioner har publicerat resultaten från ett svep av statens offentliga mobila applikationer marknaden, avslöjar en markant skillnad mellan program som gjorts för Android operativsystem och de som skapas för Apples iOS.

Av de 64 program som utvecklats av viktorianska offentliga organisationer granskas av Privacy Victoria, mindre än två tredjedelar av dem sörjt för Googles Android-operativsystem, medan över 90 procent av de program var tillämpliga iPhone iOS.

Det finns två dominerande plattformar för mobila applikationer, men medan 94 procent av de svepta program hade en iOS (Apple) version endast 62 procent tillgodoses Android “, säger Privacy Victoria i ett uttalande.” Detta minskar omfattningen av medborgarnas engagemang.

Resultaten kommer efter Privacy Victoria gick med 27 dataskyddsmyndigheter runt om i världen som deltar i Global Privacy Enforcement Network sekretess Sweep 2014 av mobilappar.

Bland de frågor svepet fokuserade på var om konsumenterna får tydlig information om vilka typer av personlig information en app samlar in och använder, varför dessa data behövs, och hur många program samlar in information långt utöver vad som verkligen behövs för en app funktionalitet.

Resultaten av svepet visade också att det fanns en brist på appspecifika sekretesspolicy på plats – med översynen konstatera att i de flesta fall var det antingen ingen policy eller en hänvisning till en generisk sekretesspolicy.

Dessutom, svep fann att det fanns många exempel på en privat app utvecklare att namnges som app säljaren / registeransvarige, snarare än den ansvariga privata branschorganisation, och att appar kommunikation ibland inte anpassade för den “lilla skärmen” .

Integritets Victoria sade att även om spridningen av mobila applikationer ligger i framkant av nya kommunikationsteknik mellan de offentliga och statliga organisationer, innebär detta spirande kanalen inte medföra en ökad integritet säkerhetshot för allmänheten.

Genomförandet av digitala och mobila kanaler är en relativt ny riktning för myndigheter inom den offentliga sektorn, och betoningen på mobilappar är nu i framkant, såsom anges i den nyligen uppdaterade Victorian regeringen ICT-strategi, “Privacy Victoria sagt.” Men, spridning av mobilappar bör inte få negativa sekretess konsekvenser för Victorians.

Enligt Privacy Victoria, svepet fungerar också som en tidig introduktion till inbyggda skyddsmekanismer, en serie av internationellt godkända politik, närmar sig, och riktmärken för att integrera avskildhet med ny teknik i ett försök att se till att “uppfattningar som integritet och användningen av ny teknik är kompromisser, annars känd som en nollsummespel “, övervinns.

Dessa iPhones och iPads kommer alla att bli föråldrade den 13 september

T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod

Apple, dessa iPhone och iPad kommer alla att bli föråldrade den 13 september, Mobility, T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod, iPhone, här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien