I likhet med Android M, kommer iOS 9 använda sensorer för att spara batteri

Vid det WWDC 2015 utvecklare händelse, sade Apple när iOS 9 kommer i höst, kan du förvänta dig att se upp till en timme extra batteritid på din iPhone efter uppgraderingen av programvaran.

Det var verkligen inte några detaljer delas på hur det kommer att hända, men nu vet vi åtminstone ett sätt iOS 9 kommer att ge ett batteri boost: Sensorer.

Informationen är rätt det på Apples iOS 9 hemsida, som noterats av Appleinsider

Detta är utöver den nya energisparläge switch som anländer i iOS 9. Det är förväntas lägga till ytterligare tre timmars batteritid, men de uppskattade kostnaderna för minskad bakgrundsprocesser, anmälningar och liknande.

Om sensorbaserade metoden låter bekant, bör det.

Mindre än två veckor innan Apples utvecklare händelse, Google höll sin egen där det delade uppgifter om Android M.

Det bör också komma i höst, även om jag förväntar iOS 9 för att starta först.

Google säger Android M har en ny “slumra” -funktionen som läser sensordata för att bestämma när mobilen eller surfplattan inte används. Kanske dess på skrivbordet, nattduksbordet eller i fickan.

I så fall går Android M i en strömsparläge och reducerar bakgrundsaktivitet.

Hög profil meddelanden och inkommande telefonsamtal visas fortfarande, men andra processer sätts i en lägre driven, eller till och med en sömn, stat.

Vid slutet av dagen, det spelar ingen roll för mig som ger en övertygande funktion på marknaden först. Det betyder bara att våra smartphones och surfplattor förbättras.

Oavsett om du använder iOS eller Android, verkar det du kommer att få mer körtid på en avgift när du har de senaste programuppdateringarna.

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning

Nu kan du köpa ett USB-minne som förstör allt i sin väg

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Bakom huvud glitter: Fem saker du kan ha missat, iOS 10: Apples “största frigivning någonsin” för iOS, här är hur Apple planerar att skydda din integritet, Apple plockning av årets bäst utformade program, iOS 10 kommer att göra 40 procent av alla iPads föråldrad,? De goda och dåliga av Apple MacOS Sierra, watchOS 3,0 uppdateringar beskrivs,? Apple Pay breddar nå webben, konkurrerar med Amazon, PayPal, Apple gör sin AI pivot med Siri och iOS 10

iPhone, här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, iPhone, Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning, hårdvara, Nu kan du köpa ett USB-minne som förstör allt i sin väg, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

WWDC 2016