Hur Flipkart förlorat sin väg och andra lärdomar från den stora indiska e-handel orgie

Grundarna av Flipkart, Sachin (l) och Binny (r) Bansal

Klockorna i undergång började vägtull för Flipkart i början av året när några fonder med små insatser i det började att nedgradera sina investeringar med så mycket som 40 procent, att skicka en högspänningsström genom ryggar i teknikbranschen.

Dessa frisyrer inte gälla bara Flipkart naturligtvis. Men eftersom det var den största e-handel spelare där ute – helmed av grundarna uppfattas som arrogant som var ständigt i nyheterna trumpet en gigantisk finansieringsrunda eller en stor-biljett hyra eller någon annan trott milstolpe i stället för att uppmärksamma bröd och- smör frågor som kundtillfredsställelse och produktmångfald – dess fall från nåd skulle dra till sig mest uppmärksamhet.

Naturligtvis är Flipkart ingenstans snart. Det har fortfarande miljontals kunder, ett spretigt infrastruktur, kan ledande befattningshavare (även om de är alla tidigare missriktade eller vilseledda), pengar och en betydande försprång gentemot sina andra inhemska konkurrenter.

Det enda problemet är e-handel motsvarar en stor, stor vithaj cirklar företaget och dess namn är Amazon.

Medan intäktstillväxt på Flipkart och dess jämlikar har avtagit oroväckande, har Amazons vuxit och dess marknadsandel har ökat enormt under de senaste månaderna. Dessutom är dess krigs bröstet fylld och till synes bottenlösa.

Amazon är också utrustad med en mycket skarpare, smartare hjärna som har vässats genom årtionden av strid i branschen. Just nu verkar det som en no-tävling mellan sig själv och Flipkart, särskilt när Flipkart kundtjänst goda anseende har tagit en walloping.

Vilket är anledningen till detta är ett bra tillfälle att göra en bedömning av var Flipkart gick fel och vad den gör – i första hand som en reaktion på den cirklande stora vita och naturligtvis nedgången i sin affärsmodell och värderingar – till höger noterings fartyget.

Absolut inte det enda företaget att vara skyldig till detta, Flipkart men var förkroppsligandet av galenskap i e-handel boom som svepte Indien under de senaste åren. Som Mint observerade, Flipkart (tillsammans med dess mindre rival Snapdeal) hålls lägga till personer till sina rullar innan de ens kunde hitta dem en lämplig plats. Även om du står för en brist på talang i landet, var denna typ av överskott ett tecken på vad som komma skall.

En annan besatthet var att fylla sina led med mega-avlönade Silicon Valley och ex-McKinsey hyr snarare än människor med detaljhandeln hjärnor som skulle kunna översätta deras off-marken erfarenhet i online-världen.

Det finns en anledning till varför Silicon Valley-åter chefer (inte datanörd) har en tuff tid lösa in “, sade veteran investerare Haresh Chawla i Founding bränsle.” De används för att hantera homogeniserade publik i väst och det är första gången de kommer i kontakt med det kaos som är Indien, den mångfald som omfattar sina konsumenter och arbetsetik som skapar sina organisationer “, tillade han.

Även dessa amerikanska transplantationer sprang snart i envisa väggar motstånd förkroppsligas av befintliga lokala ledningen och andra intressenter som var skyddande av deras torv. Få saker gjorda var en svår uppgift för dem.

Detta var kanske den akilleshäl Flipkart – sitt beroende av bruttovärde enbart som ett mått som det skulle mäta för att mäta hur väl det gjorde. Om Flipkart sålt en mobiltelefon för motsvarande $ 100, att försäljningspriset var GMV. I en normal värld, skulle en online-återförsäljare göra en flisa av denna försäljning – runt $ 2 till $ 3 – och boka den som intäkt. Men i Flipkart fall även detta belopp inte förverkligas eftersom de sålde det mesta för en förlust och finansiera det via sina VC injektioner, en populär företeelse som kallas “djup diskontering” som jagade kunder snarare än lönsamhet.

Ungefär som i den senaste IT-boomen där även rutinerade Wall Street analytiker hade tillgripa absurda mått för att rättfärdiga vansinniga värderingar, e-handel spelare i Indien hängde hela sin affärsmodeller på kroken av den totala kostnaden för varor oavsett hur mycket pengar de blödde.

De försökte ständigt ett upp varandra genom att påpeka att deras individuella GMVs var större än hos konkurrenterna. Det var som skryter om storleken på din lastbilsmotor i jämförelse med dina grannar “även om båda motorerna inte fungerade och lastbilar inte hade lämnat sin uppfart i månader. Och när Flipkart s GMVs började sjunka under de senaste 6 månaderna, vet du något var allvarligt fel.

överge sparsamhet

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7;? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga, iPhone 7 prislappar kan hindra Kina försäljning,? Koreas Minkonet sätter infödda objektannonser ovanpå sin VR streamingtjänst, Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar

Telekomföretag;? Reliance Jio rocks indiska telekom med data billiga och fri röst, Cloud,? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar, SMB, GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP, e-handel, PayPal utökar samarbetet med Mastercard

Som Chawla påpekar i sin numera ökända Flipkart takedown, om det inte var illa nog, visar det sig att mer än hälften av Flipkart s GMV kom från försäljning av smartphones där Moto serien ensam stod för $ 500 miljoner dollar. Bristen på produktdiversifiering leder till förödande konsekvenser i form av att locka återkommande kunder och ökar din totala verksamhet.

Detta är nästa logiska länk till en brist på variation i produktutbudet, enligt Chawla. En sund e-handel företag innebär Hawking en rad produkter och därmed locka en mängd olika kunder till din webbplats. Detta tvingar dig att sätta lite fart när det gäller sökfunktioner och andra användarvänliga finesser, som ger kunden en mer minnesvärd upplevelse. Inget av detta hände på Flipkart. I själva verket, sade Chawla att översynen och Q & A var på en helt annan nivå på rival Amazon webbplats.

Detta är vad som händer när man prygla telefoner till någon som är fynda för just det en produkt för hela året och kommer förmodligen aldrig komma tillbaka till din webbplats.

I en akt av inspirerad vansinne, som jag skrev om här tidigare förra året beslutade Flipkart att överge sitt mobila och stationära hemsida och välja en app-enda strategi. Visst, indier har genom-och-stor hoppade PC revolution för en mobil en, och detta faktum inspirerade antagligen flytta. Dessutom ojämn Internet-anslutning i hela landet och möjligheten att helt äger kundupplevelsen inom portaler appen mata honom eller henne ständiga uppdateringar och samla viktiga kund-statistik kan ha varit alltför frestande en motivering på den tiden.

Innovation och GMV

Kundservice och lojalitet är de nya mantran på Flipkart, ersätter GMV

Hursomhelst var det ben i huvudet. Vem som helst kunde se att snabbare mobil uppkoppling var runt hörnet, som låg kostnad Android-telefoner som var pre-dominanta slag som används i Indien hade liten lagringsutrymme och att du skulle förlora en stor del av människor som helt enkelt föredrog den mobila / stationära webben webbupplevelse. Flipkart lärt sig den hårda vägen och så småningom övergav denna strategi, men inte innan det kostar dem.

Flipkart har nu kalibreras sin strategi och till nöjen och förtret för många har kommit fram till en ny mantra: Kundnöjdhet och lojalitet framför allt att mätas med en helt dask ny metrisk mycket tippad i pressen. Detta är NPS, eller Net Promoter Score. “NPS bryts ned till vilken produkt val är tillgängliga, hur snabbt det finns, om det är tillgänglig hela tiden, och till vilket pris,” VD Binny Bansal sade Mint tidningen.

Användarupplevelse

Det har också enormt minskat hyra till “en rännil” – men även här är det inte att vinna några poäng. Det senareläggas med sex månader sammanfognings datum för 17 jobb erbjuder det gjort på premier B-skola i landet, Indian Institute of Management i Ahmedabad, som har lockat inte bara Ire från IIM men ett typsnitt av negativ press också.

Men det är ingenting jämfört med den största oro plågar Flipkart-talet som vi talar – nämligen den stora vithajen som kallas Amazon cruising ansträngning i indiska vatten, sluka marknadsandel som varje dag passerar.

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga

? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar

GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP

PayPal utökar samarbetet med Mastercard

App-enda strategi

slutlig analys