Hastighets nivåer som syftar till att driva upptagnings: NBN Co

Införandet av hastighetsnivåer för bredband på National Broadband Network (NBN) är utformad för att göra NBN tilltalande för alla konsumenter, samtidigt som man säkerställer att nätverket betalas ut, enligt NBN Co

Som en del av diskussionen som genomförs av den australiska konkurrens- och konsument kommissionen (ACCC) i NBN Co: s särskild tillgång företag (SAU), som beskriver hur företaget fungerar under de kommande 30 åren, kritiserades tidigare Telstra chefsekonom John de Ridder (PDF) NBN Co: s beslut att tier hastigheter som sträcker sig från 12 megabit per sekund (Mbps) upp till 100 Mbps, eftersom människor kommer att vara ovilliga att betala mer för högre hastigheter.

Det finns en mycket stor risk att miljarder dollar skulle kunna användas som ger kapacitet att varken antas eller används “, sade han.” Detta kommer att vara fallet om premier debiteras för högre hastigheter, eftersom konsumenterna inte är beredda att betala för hastighet.

Genom att ta ut på en data basis, och inte på en hastighet grund skulle NBN Co uppmuntra slutanvändare att använda mer data på lång sikt, menade han. Hans poäng plockades upp igen i dag av Fairfax krönikör Peter Martin.

Hastigheten tiering på tillgång virtuell krets (AVC) laddning kommer förutom anslutnings virtuell krets (CVC) avgift, som är, faktiskt, en avgift på de uppgifter som används av en slutanvändare.

NBN Co högste rådgivare Tony Neilson berättade webbplats som de Ridder var “förenklar problemet”, och att en övergång till ett enda pris för användning skulle leda till att alla kunder mer initialt betala att flytta till NBN.

[En enda pris] skulle innebära att alla skulle möta en högre avgift från get gå, och du skulle börja se människor på den nedre änden av spektrumet eventuellt inte tar upp en tjänst alls, vilket skulle vara något bra för oss och inte bra för dem “, sade han.” Vi skulle inte ha dem som kund, eftersom de inte skulle kunna övergången över på samma typ av priser som de är glada och villiga att betala idag.

Prissättningsmodell har utvecklats för att säkerställa att det inte bara skulle användarna få samma pris över fiber, satellit, och fasta trådlösa på NBN, men också till samma pris, sade han.

“Vi måste ha en enhetlig nationell prissättning över hela Australien och över alla de tekniker … och försöka att se till att människor kommer från kopparnätet och på vårt nätverk för samma typ av tjänst, de kommer att möta samma typ av pris. Så det finns ingen chock övergång över när de flyttar från ADSL till NBN “, sade han

Tillvägagångssättet att ha AVC med differentierad prissättning och med separata CVC avgiften var verkligen ta itu med de begränsningar som vi har fått där vi har att ge samma pris för alla de olika teknikerna i hela landet, övergången den befintliga kundbas över, men då måste på plats medlen uppriktigt återvinna våra kostnader över tiden.

NBN Co antar i sin företagsplan att människors användning av nätet kommer att öka med tiden, och att de kommer att vara villiga att betala mer för högre hastigheter och användning. Planen förutspår att över tiden kommer priserna för tjänster på NBN komma ner.

“Hela företagsplan bygger på priserna kommer ner … men fler och fler människor att använda högre hastigheter, så att de kommer att ställas inför ett lägre pris för dem,” Neilson sa

Neilson sade att om det fanns en brist på en hastighet nivå, och varje användare tillhandahölls med 100Mbps nedladdningsplaner, då de som tillhandahåller detaljhandelstjänster (regionstrategidokumenten) skulle behöva uppgradera sina backhaul för att rymma att leverera det till kunderna.

“Genom att göra det, kommer det fortfarande att finnas en stor grupp människor som fortfarande kommer endast att använda nätverket för röst och mycket grundläggande internet, och skulle bara röra sidorna av 100 Mbps och så att de skulle få något som jag tror inte att de “d behov och betala för det skulle vara … högre än AU $ 24 i dag”, sade han.

NBN Co: s prisstruktur kan utvärderas över tiden, sade Neilson, men i det här skedet är det fortfarande för tidigt att säga om planen adoption har varit annorlunda än vad som förutsågs. Uppgifter som publicerats hittills NBN Co punkter till användare på NBN idag, tar upp högre hastighet planer, mer än någon annan plan finns. Men Neilson indikerade att NBN Co kommer att vänta tills kunderna börjar migrera bort kopparnätet innan det blir en uppfattning om de typiska planer som kunderna tar upp NBN.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

NBN kommer att sätta Australien i en “ledande ställning”: Bill Morrow

Telstra söker 120 frivilliga uppsägningar på grund av SDN omskolning

ACCC söker bidrag på konkurrenseffekter av OTT, NBN, mobildata