Geeken misstro mot telemetri riskerar att göra programvara dummare

Övervakningskameror tittar dig ….; Foto: Jack Schofield, Geeks klaga högljutt när funktioner tas bort från mjukvara och företag svarar oftast: “Vi tog bort det eftersom ingen använder den.

Det kanske inte är den mest exakta svaret. Kanske borde de säga: “Vi tog bort det eftersom vi inte kunde se någon använder den.”

Det verkliga problemet är att de nördar som använder avancerade funktioner antingen avstängd eller blockerat telemetri som företag använder för att styra sin mjukvaruutveckling.

Idag är utvecklingen av ett växande antal program, de flesta program, och i stort sett alla stora webbplatser baserade på telemetri. Vad är din set-up? Hur ofta använder du programvaran / app / hemsida? Vilka funktioner använder du? Vad gör det kraschar?

Vad händer när miljontals människor installera ett program? De flesta användare vet inte eller bryr sig om telemetri, så antingen de inte ser den, eller de ignorerar den. Geeks stänga omedelbart, och få paranoid när det dyker upp.

Som ett resultat, är mjukvaruutveckling baserad på insatser av “dumma” människor som låter telemetri, medan röster och insatser av “smarta” människor aldrig hört. De har hindrat sig från “rösta” för bibehållande av bra funktioner, eller utveckling av bättre funktioner. På lång sikt är mer dum programvara nästan oundvikliga resultatet.

Det sorgliga är att blockera telemetri egentligen inte öka din integritet. Nästan allt är anonym, inte bara på grund av potentiella integritetsfrågor, men eftersom ingen kan sälja annonser mot hur ofta du kör ett terminalfönster. Gmail och inlägg på Facebook är mycket rikare källor till personlig information, och båda är aktivt utnyttjas.

Självklart, programmerare som använder telemetri är inte det minsta intresserad av dina personuppgifter. Detta inkluderar Windows 10 programmerare, där telemetri anonymiserade. Det omfattar inte ditt namn, e-postadress eller konto-ID. Programmerare är bara intresserad av mönster: i flockbeteende. I trafikflöden, inte registreringsskyltar.

Programmerare vill veta vilka funktioner som är populära, som förare orsakar krascher, och så vidare, så att de kan åtgärda problem och lägga till användbara funktioner. Det är hur programmet världen fungerar idag.

Vad gör det ännu mer löjligt är att de flesta av de människor som blockerar telemetri ger bort mer information varje gång de kör en webbläsare eller använda en online-program eller en tjänst.

De ger bort ännu mer information genom att använda sina mobiltelefoner, i synnerhet om de använder Android. Smartphones inte bara veta vem du är, de vet var du är. Naturligtvis, webbplatser använder geolokalisering för att hitta platsen för din bärbara dator eller surfplatta, men det är långt ifrån lika exakt som GPS eller triangulering från mobilmaster.

Smartphone apps är uppenbarligen en mycket större hot mot din integritet än skrivbordsprogram eller operativsystem, med tanke på alla de behörigheter de efterfrågar. En nyligen genomförd studie av 110 ledande Android och iOS-appar fann att 73 procent av Android-appar delade din e-postadress med tredje part, och 47 procent av de iOS-appar delade din plats. Vissa medicinska applikationer dela dina sökningar, så lycka om du har sökt efter herpes, cancer eller något annat. Se: Vem vet vad om mig? En undersökning Bakom kulisserna personuppgiftsdelning till tredje part av mobilappar.

Windows 10, Microsoft Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lanseringen, Windows 10, Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen, Mobility, Google vederlägger Microsofts Edge batteri påståenden: Chrome på Surface varar längre, Cloud, Azure, Office 365: Microsofts två nya molnområden tackla uppgifter integritetsfrågor

Du är förmodligen att köra flera program som delar ditt namn, e-postadress, plats och andra personliga uppgifter med tre eller flera tredje parter, och du har ingen chans att stoppa dem, om du tar bort program. Och då är det för sent.

Om du använder bankkort eller kundkort, du spåras av människor som inte bara vet var du bor, men dina bankuppgifter och inköpsmönster. Om du kör en bil, du spåras av kameror med nummerskylts erkännande. Om du går ner en gata i staden eller gå in i en stor affär, är du förmodligen spåras via Wi-Fi i din smartphone (med dess MAC-adress) och övervakningskameror, ett ökande antal som kommer att ha ansiktsigenkänning.

En brittiska tv-serien, Hunted, utmanade människor att undvika verkliga spårning, och det är nästan omöjligt. Om du kan undvika upptäckt, du verkligen inte kan leda någon form av normalt liv. Som en av dem säger: “Det finns ingen Netflix när du är på flykt.”

Den dåliga nyheten är att vi lever i ett övervakningssamhälle, och att affärsmodellerna i de flesta stora internetföretag – särskilt Google – grundar sig på övervakning.

I denna situation, sparka upp ett väsen om anonyma telemetri är ett slöseri med tid, och kan skada dina långsiktiga intressen. Har du funderat att investera i en aluminiumfolie hjälm?

Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering

Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen

? Google vederlägger Microsofts Edge batteri påståenden: Chrome på Surface varar längre

Azure, Office 365: Microsofts två nya molnområden tackla uppgifter integritetsfrågor