? EMC: s Q1, faller kort lagrings intäkter

EMC sade på onsdagen att dess lagrings intäkterna under det första kvartalet var “lite kort” på grund av geopolitiska faktorer i Kina och Ryssland och frågor utförande. Företaget brottades också med valutaförändringar och trimmat sin 2015 utsikter.

Lagrings jätte redovisade första kvartalets resultat på 13 cent per aktie och 31 cent på en icke-GAAP basis. Omsättningen för första kvartalet uppgick till $ 5,6 miljarder upp 2 procent från ett år sedan.

Wall Street letade efter första kvartalets resultat på 36 cent per aktie på intäkter på $ 5,74 miljarder dollar.

I ett uttalande sade EMC VD Joe Tucci att bortsett från elände i Kina och Ryssland företaget inte “exekvera så skarpt som vi hade förväntat oss.” Tucci tillade att företagets strategi är på rätt spår.

: För VMware, bär underhåll ekonomi i affärssystem 1,0 model | Molnet IT kapprustning ska no-name infrastrukturleverantörer

På ett konferenssamtal med analytiker, Tucci gjorde följande punkter.

EMC har sänka kostnaderna för att bli mer effektiv som den genomför vad man kallar sin federation strategi, som kretsar kring företagets lagring, Pivotal för stora dataapplikationer, VMware och VCE, som fokuserar på konvergerad infrastruktur. EMC chefer har noterat att bolagets informationsinfrastruktur enhet skär 1.500 positioner och att bromsat go-to-market försäljningsarbete.

När det gäller utsikterna, EMC beräknade 2015 intäkter på $ 25,7 miljarder kronor och icke-GAAP resultat av $ 1,91 per aktie. Wall Street väntade 2015 intäkter på $ 25,9 miljarder kronor och icke-GAAP resultat av $ 1,97 per aktie.

Två tredjedelar av lagringsintäkts miss berodde på EMC: s utförande. Resten beror på Kina och Ryssland,. Det fanns en $ 75.000.000 inkomstbortfall i lagrings verksamheten, men orderstocken ökade $ 100 miljoner euro,. Övergripande IT-marknaden är ganska mycket spelar det ut som vi trodde det skulle. Kunderna är mycket fokuserade på att bygga sina nya digitala agenda och i själva verket blivit sanna digitala företag. Denna digitaliseringen är att förändra sättet företag bygger sina produkter, hur de serva sina produkter, hur de säljer och hur de samverka med sina kunder, partners och försörjningskedjor. Som sådan, mer IT spendera skjuts mot detta prioriteras. EMC: s förenade inställning till sin teknik och dotterbolag vinner erbjudanden,. Bolagets förvärvsstrategi är utformad för att växa EMC portfölj och tekniktillgångar. “Som de våldsamma sekulära skift och IT-landskapet spela ut, tror jag det kommer att bli konsolideringsmöjligheter som kan vara ganska lönsamma och i så fall, som du förväntar dig, vi kommer säkert att undersöka dessa möjligheter”, säger Tucci.

NetApp lanserar mid-tier system för uppgifts sjöar, samarbetar med Zaloni

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip

Lagring, NetApp lanserar mid-tier system för uppgifts sjöar, samarbetar med Zaloni, Cloud, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinera, lagring, Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip