Distansarbete: Liten svar på ett stort problem

Podcast inte fungerar? Klicka här för att ladda ner filen.

Den här veckan, Deloitte Tillgång ekonomi och Colmar Brunton utfärdade en rapport som hävdar att 25.000 jobb och 3,2 miljarder AU $ kommer att läggas till ekonomin tack vare ökad distansarbete som ett resultat av National Broadband Network (NBN).

Dessa är små siffror när man betänker de konsekvenser som tillväxt utbildade ekonomier i Asien kan ha på vår internationella konkurrenskraft. Vårt fokus måste vara att skydda jobben, säkert, mer än applådera de blygsamma vinster personlig produktivitet till följd av att arbeta hemifrån oftare.

I denna veckas tvinnad tråd, Nicki Hutley, chefsekonom på KPMG, talar om Australiens fallande produktivitet, och hur distansarbete kan hjälpa nya människor in i arbetskraften. Kevin Bloch, CTO på Cisco, berättar om den typ av teknik som gör det möjligt att detta ska ske. Men jag kvar undrar om vi dansar runt kanterna på en större fråga.

År 2020, vad exakt kommer Australien sälja till resten av världen? Vad kan vi göra det kan inte göras snabbare och billigare i Kina? Tekniken kommer att göra oss mer effektiva, men de flesta andra ekonomier kommer att ha tillgång till samma framsteg. Visst utbildning är de saker som kommer att ställa oss isär.

Vad tror du? Ska vi glömmer andra faktorer som är viktigt för oss att kapitalisera på tekniken? Ring Twisted Wire återkopplingslinjen på 02 9304 5198 för att lämna ett meddelande, eller kommentera nedan.

Video: 3 tips för att anställa Millennials

Den största hemligheten i social: Brand samhällen finns överallt

Den smutsigaste lilla hemlighet om stora uppgifter: Jobb

Att bygga en smartare robot med djup lärande och nya algoritmer

SMB, Video: 3 tips för att anställa Millennials, Enterprise Software, den största hemligheten i social: Brand samhällen finns överallt, stora datamängder, de smutsigaste lilla hemlighet om stora uppgifter: Jobb, Robotics, bygga en smartare robot med djup lärande och nya algoritmer