Denna vecka i Google: Planes, fester och patent

Medan webbplatsen och Googling Google till stor del fokuserat på de största Google berättelser i veckan – nämligen Intels partnerskap för Google Android optimering och den fortsatta historien om sökandet jätte jakten på patent – Google hade en mycket mer på gång. Jag vill lyfta fram lanseringen av Google Flyg, Googleplex en fest för sina bästa webb gemenskap volontärer och tillgänglighetsförbättringar för Google Sites, Google Dokument och Google Kalender.

Sökresultaten påverkas inte av varje betald relationer, enligt Google Search bloggen, men det ser i att arbeta med sina “andra partner i resebranschen.” Läs: hotell och hyrbil sökningar förmodligen kommer snart.

Det finns vissa begränsningar för Google flyg som den ser ut idag: inte varje stad i USA finns i listan och det visar bara ekonomiklass säten. Men Google säger att det kommer att fortsätta att bygga upp Googles flyg, och det är en resa sökning förenkling ansträngning väl värt att hålla ett öga på.

Inbjudna fick träffa med Google utvecklingsteam, få en inre inblick i processen och en möjlighet att ge feedback. Det är ett intressant sätt för Google att belöna användare fanatiska nog att ge upp sin tid att svara på frågor för andra användare, och det talar till Googles växande globala förskansning.

Google säger att tidpunkten för detta meddelande är tänkt att sammanfalla med back-to-school säsongen, som ett ökande antal skolor antar Google Apps, och synskadade elever behöver extra funktionalitet för att kompensera för att inte kunna se skärmen eller flytta en markör.

Men dessa tillgänglighets förbättringar också kommer till konsumenter och företagskunder.

Eftersom Google skriver i sin blogg

“Under de kommande veckorna och månaderna kommer vi att fortsätta att förbättra våra produkter för blinda användare. Vi tror att människor som är beroende av hjälpmedel förtjänar så rikt och så produktiv en upplevelse på nätet som seende användare, och vi arbetar för att hjälpa att bli verklighet. ”

Intel snäpper upp Movidius att skapa framtida datorseende, VR tech

Intel lanserar 7: e generationen processorer för att driva 4K UHD till massorna

Intel levererar nya 3D NAND SSD för persondatorer, datacenter, Sakernas Internet

? Bland företag tech jättar tar pragmatisk innovation under

Gmail blir vanliga för företag, Gartner, Google öppnar Google+ upp för utvecklare, kommer du snart kunna välja bort Google Wi-Fi snooping, Google lägger Snippets för Maps förskott på Goggles på Android, Microsofts sökning chef: Här är hur vi ? ll slå Google, Googles Motorola Mobility köp: Se panik köp, Google dominerar Nielsen Android når ranking, Google-sökning aktie dips, Bing och Yahoo ikapp, Yahoo och Google ta Internet till byarna i Indien, Google Dokument blir kommen- bara medarbetare, Google, Oracle Android sig återupptagna förhandlingar värma upp Ellison, sida till hertig ut

google Flyg

Intel, Intel snäpper upp Movidius att skapa framtida datorseende, VR tech, processorer, Intel lanserar 7: e generationen processorer för att driva 4K UHD till massorna, lagring, Intel levererar nya 3D NAND SSD för persondatorer, datacenter, sakernas Internet, Enterprise Software ;? Bland företag tech jättar tar pragmatisk innovation under

Top Medverkande Party

tillgänglighets Förbättringar

Andra Google berättelser du kan ha missat den här veckan