Den Winklevoss riskfaktor vid nya Bitcoin rankade

Simone Foxman på Quartz rapporterar att Cameron och Tyler Winklevoss, miljonär tvillingar från Facebook grundarnas saga, har lämnat in SEC papper för ett publikt erbjudande av aktier i Winkelvoss Bitcoin Trust.

Satsningen kommer att tillåta privata investerare att investera i Bitcoins genom handel med aktier i Trust. Detta liknar en guldfond och låter investerare äger fraktioner av “Digital matematiskt baserat tillgångar såsom Bitcoins.” Detta kommer sannolikt att öka volatiliteten i värdet av Bitcoins eftersom spekulanter kan spela på marknaden utan att behöva köpa och sälja dem direkt.

De Winklevoss tvillingar har samlat ett stort antal Bitcoins så det kan tillåta dem att tjäna pengar på en avsevärd mängd inlåst kapital via Trust månadsavgifter och transaktionstjänster.

Riskfaktorerna i SEC arkivering innehåller varningar som en skadlig botnet på Bitcoin nätverket kunde stoppa Trust sköta, eller Trust kan förlora sina krypteringsnycklar.

Det finns en häpnadsväckande 18 sidor riskfaktorer. Men det gjorde jag inte se listat de mest uppenbara riskfaktorn av dem alla: det Winklevoss namn. Tvillingarna är rika, snygga, och Facebook berömda, som lockar en hel del småaktiga troll. Hacker grupper kommer att njuta en möjlighet till skolan dessa Harvard grads.

Bitcoin utbyte har attackerats av hackare och den största knackade offline och i konkurs.

Uppenbarligen måste Trust vara högt säker på att det har bergfast säkerhet att använda Winklevoss namn så tydligt, och inte inkludera det som en riskfaktor.

? CommBank samarbetar med Barclays för mobila betalningar, innovation fintech

Den Hyperledger Project växer som gangbusters

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Visa att testa blockchain system för internationella penningöverföringar

Bank;? CommBank partner med Barclays för mobila betalningar, fintech innovation, säkerhet, Den Hyperledger Project växer som gangbusters, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck, Bank, Visa att testa blockchain system för internationella penningöverföringar