“Den nya VDI Reality” – en snabb bokrecension

För att hålla jämna steg med vad som händer i de världar systemprogramvaran, virtualiseringsteknik och infrastruktur, tycker jag att jag måste läsa allt som finns och tala med både leverantörer och användare av tekniken. Från tid till annan, jag kommentera något här.

Den här gången, en PR-vän skickade mig en kopia av boken “The New VDI Reality: Hur de största hindren för VDI Antagande Har Slutligen lösts och vad detta innebär för den framtid Enterprise Desktop” och föreslog att jag kan hitta det intressant . Jag hade förväntningar om att det skulle vara en annan egennyttiga reklam förklädd till en kort bok. Jag hade fel. Medan boken gör belysa vad Atlantis Computing och Devon IT gör, erbjuder användbar information också.

New VDI Verkligheten är en omfattande genomgång (över 300 sidor) av tekniken bakom några, men inte alla, att implementeringar av virtuella miljöer stödja stationära datorer som erbjuder intressanta iakttagelser och användbara insikter. Det är värt mycket mer än sin $ 0,00 priset för dem som vill lära sig mer om tekniken och hur den används.

Här är några utdrag ur boken

Atlantis Computing och Devon IT har sponsrat fördelningen av gratisexemplar av den nya VDI Reality bok för de kommande tre månaderna. Det är värt mödan att ladda ner och läsa denna bok.

VMware stärker vSphere uppdaterar Horizon, Workspace ONE produkter

VMwares nästa spel: Hantera alla moln för företag

Nutanix köper PernixData, Calm.io i ett försök att stärka sin moln ambitioner

Nvidia lanserar virtuell GPU övervakning, analys

Vad vi inte gillar är när VDI får ett dåligt rykte när det misslyckas eftersom människor försöker använda det för fel skäl. Så vi hoppas att genom att dela verkliga exempel på hur andra människor har misslyckats med VDI, kommer du att kunna undvika dessa situationer och (1) endast använda VDI där det är vettigt, och (2) vara mycket framgångsrik med det;! Sedan den första upplagan av denna bok publicerades förra året, har det funnits två stora tekniska innovationer som har förändrat spelet för en hel del VDI distributioner. Den första är ca lagring. Vi hävdade alltid att VDI måste vara om långlivade “en-till-1” skivavbilder, men gör det med traditionell server lagring var oöverkomligt dyrt … Den andra stora genombrott det senaste året har varit i området av grafikprestanda, specifikt faktum att flera leverantörer har nu instickskort för dina fjärr VDI-servrar som kan avlasta bearbetning, kodning och komprimering av fjärr protokoll visningsströmmar;. Sammantaget dessa förbättringar i lagring och grafikfunktioner gör att VDI är nu tillämpas i långt fler situationer än det var innan. Denna uppfattning bekräftas av antalet stora (mer än 10.000 säte) distributioner vi sett kick off år,. De goda nyheterna kring kostnader och VDI är att tack vare Moores lag, skrivbordsstordriftsfördelar kan förverkligas snabbare i datacenter. Medan vi redan diskuterat det faktum att Moores lag gäller även för traditionella stationära datorer, en stor del av dessa kostnader är insvept i metallådan och strömförsörjningen och trådarna och logistiken för design, marknadsföring, försäljning och leverans av en $ 300 stationär. Men när det kommer till datacenter, kan du nästan bokstavligen köpa dubbelt datorkraft (vilket minskar kostnaden för en stationär i halv) var 18 månader, men den “mål” av skrivbordsvirtualisering inte rör sig nästan så ofta.

Virtualisering, VMware stärker vSphere uppdaterar Horizon, Workspace ONE produkter, Cloud, VMwares nästa spel: Hantera alla moln för företag, datacenter, Nutanix köper PernixData, Calm.io i ett försök att stärka sin moln ambitioner, datacenter, Nvidia lanserar virtuell GPU övervakning, analys