Brittiska banker förnekar planerar databas av sparken personal

British Bankers Association (BBA) har slagit tillbaka på rapporter om att den håller på att utveckla en databas för att dela information om personal som bränts för missbruk av uppgifter.

Det rapporterades på måndagen att BBA planerar att följa i fotspåren av den Bits Consortium – en grupp av 100 stora USA-baserade finansiella organisationer – som håller på att utveckla en databas för att lagra med uppgifter om personal avskedats för brott såsom att utsätta kunddata eller medvetet orsakar ekonomiska förluster.

Informationen kan användas för att förhindra att enskilda från att åter kränka någon annanstans, det Bits Consortium sade förra veckan.

Men sett till webbplatsen Storbritannien på måndagen, BBA insisterade inte har några planer på att utveckla ett sådant system.

“Vi är inte ute efter att utveckla en databas, vi tittar på alla alternativ för att motverka e-bedrägerier och granska rekryteringsprocessen”, en talesman för företaget sade.

Teknik nyhetsmagasinet IT Week rapporterade i veckan att BBA hade sagt att “diskussioner pågår för att dela [detaljer] anställda som har lämnat på grund av någon form av uppsägning”.

BBA avslöjade att det för närvarande i diskussioner med sina medlemmar om olika sätt att hantera e-bedrägerier och tittar på en översyn av rekryteringsprocessen för att skära ner på data missbruk på arbetsplatsen. “Jag är inte säker på om dessa rapporter har kommit från men de är inte korrekt”, tillade han.

IT veckan sade på tisdagen att den stod vid berättelsen avvisar förslaget att citatet var felaktigt.

Databasen utvecklas av Bits konsortiet kommer att lista information om anställda på finansinstitut som sparkades eftersom de äventyras kunddata eller medvetet orsakat ekonomiska förluster, sade gruppen.

Denna svarta listan kommer vid en tidpunkt då finansiella institutioner som omfattas av växande attack från organiserade brottslingar, varav lansera nätfiskeattacker för att försöka övertyga kunder att avslöja sina kontouppgifter.

Den federala finansinstitut Examination rådet rekommenderade tidigare denna månad att bankerna inför flera faktor autentisering vid utgången av 2006, i ett försök att bekämpa nätfiske. Lloyds TSB sade förra månaden att det är testar en sådan anordning.

Rapporter om insiders attackerar systemet för finansiella tjänster håller på att öka. I en 2004 Deloitte undersökning av IT-säkerhet i branschen, 35 procent av företagen uppgav att de hade utsatts för en attack från en intern källa – en ökning från 14 procent år 2003.

Innovation, Brasilien och Storbritannien tecknar tech innovation, regeringen: Storbritannien, Blockchain-as-a-service godkänd för användning i hela brittiska regeringen, säkerhet, Dessa siffror visar cyberbrott är ett mycket större hot än någon trodde innan, säkerhet, Sakernas Internet säkerhet är fruktansvärda: Här är vad man ska göra för att skydda dig

överenskommelse Brasilien och Storbritannien tecken tech innovation

Blockchain-as-a-service godkänd för användning i hela brittiska regeringen

Dessa siffror visar cyberbrott är ett mycket större hot än någon trodde innan

Sakernas Internet säkerhet är fruktansvärda: Här är vad man ska göra för att skydda dig