? Apple anklagar Australiens storbankerna av att vara kontroll freaks

Apple har krävt den australiska konkurrens- och konsument kommissionen (ACCC) att vägra en interims tillstånd för några av Australiens storbanker – Commonwealth Bank of Australia, National Australia Bank, Westpac och Bendigo och Adelaide Bank – att gå samman för att gemensamt förhandla med tredjeparts mobila plånböcker, såsom Apple, på villkoren för konkurrens, standarder för bästa praxis och effektivitet och transparens.

I slutet av juli, bankerna kollektivt begärde för ACCC att bevilja första preliminär tillstånd inom 28 dagar för att ge dem möjlighet att inleda förhandlingar om begränsade frågor medan konsumentwatchdog anser att ansökan om tillstånd.

Huvudmålen bankerna vill uppnå genom förhandlingar omfattar att se till att det kommer att vara icke-exklusiv tillgång till en mobil närområdet kommunikation (NFC) chip, som skulle öppna upp möjligheter för tredje part, såsom återförsäljare lojalitetsprogram eller transportföretagen, att öppna plånboken, standardiserade säkerhetsstandarder över mobila betalningssystem, och pristransparens för betalningssystemet transaktionskostnader i Australien, vilket är i linje med Reserve Bank of Australia policy.

Men i sin första inlaga till ACCC, Apple har starkt uppmanat kommissionen att förkasta interims tillstånd, säger om det beviljas, begäran “skulle skada konsumenterna, leda till mindre konkurrens och mindre innovation och skapa en oroande prejudikat”.

“Begäran av kandidat bankerna skulle bromsa innovation och minska val genom att skydda medlemmar i kartellen från konkurrens med varandra under de kommande tre åren. Bankerna skulle få incitament att konkurrera sinsemellan för att utveckla de bästa och mest innovativa betaltjänster för deras kunder “, skrev Apple.

Tekniken jätten har hävdade verklig motivation bakom begäran från bankerna är att “upprätthålla fullständig kontroll över sina kunder”, och “kraft” Apple och andra tredjepartsleverantörer att acceptera deras villkor, som det anser skulle göra det möjligt för bankerna att ta ut konsumenter som väljer att använda Apple Pay.

“Föreliggande ansökan är bara den senaste taktik som används av dessa konkurrerande banker att trubba Apples inträde i den australiensiska marknaden”, det sade.

Apple anklagade också bankerna att ha en “begränsad förståelse” Apple Pay.

Kvantberäkning kan ha gjort mål i Australian forskningsfinansiering runt, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck, Telstra lanserar Global Media Network för leverans av innehåll; Telstra söker 120 frivilliga uppsägningar på grund av SDN omskolning, Foxtel bekräftar NBN erbjuda nästa månad

“Sökandena har åberopat insinuationer och felaktigheter för att stödja deras ansökan. De flesta har liten direkt inblick i Apple Pay eller Apples villkor (typexempel har ett sökande banken vägrade att ens ingå ett sekretessavtal med Apple för att möjliggöra inledande diskussionerna om villkor under vilka det skulle delta i Apple Pay), “det sagt.

Dessutom tror Apple om begäran beviljas till bankerna, vilket potentiellt skulle se Apple skyldig att ge tillgång till sin egen hårdvara och mjukvara i samband med NFC-antennen finns i vissa Apple-produkter, skulle det undergräva säkerheten i Apple Pay och sätta kunderna är risk.

“Apple försvarar mycket höga säkerhetskrav för våra kunder när de använder Apple-enheter för att göra betalningar. Vår hårdvara, programvara och tjänster är byggda på ett djupt integrerat sätt så att vi kan ge högsta möjliga säkerhet. Tillhandahållande av enkel åtkomst till NFC antenn genom banktjänster skulle i grunden minska den höga säkerhetsnivå Apple strävar efter att ha på våra produkter, “företaget sade.

Apple hävdade också att bankerna har misslyckats med att ge “tvingande” skäl som motiverar hur om de inte beviljades begäran skulle medföra konkurrensbegränsande beteende.

Säkerhet, The Hyperledger Project växer som gangbusters, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck, Banking, Visa att testa blockchain system för internationella penningöverföringar, stora datamängder,? NAB, Westpac-stödda Australian start lanserar Open Data Marketplace

För närvarande är de enda banker som har anmält sig erbjuder Apple Pay i Australien efter den lanserades i november förra året är American Express och ANZ Bank.

Novantas senior advisor Lance Blockley på uppdrag av bankerna avslöjade nyligen ANZ hade ursprungligen uppradade för att gå med i kampen, men sedan ändrade kurs och förenas med Apple Pay.

“En av de sökande var ANZ Bank”, sade han.

De valde att dra en snabb one på sina konkurrenter och deras gemensamma sökande tidigare i år när de drog sig ur gruppen av sökande och bestämde sig för att förhandla separat med Apple.

Den Hyperledger Project växer som gangbusters

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Visa att testa blockchain system för internationella penningöverföringar

? NAB, Westpac-stödda Australian start lanserar Open Data Marknads