7.5m finansiering boost £ för brittiska cyber doktorer

Två brittiska universitet är att få £ 7,5 i finansiering för att bidra till att utveckla landets kompetens inom online-säkerhet.

Oxford University kommer att använda sin £ 3.65m bidrag för att inrätta ett centrum för doktorandutbildning i Cyber ​​Security. Liksom datavetenskap, kommer 12 doktorander i centrum också förväntas att studera områden som humaniora och samhällsvetenskap, samt företag, etik, lag, internationella relationer och forskningsmetoder, sade universitetet.

De kommer även att sändas till företagen för att få praktisk erfarenhet av online hoten mot organisationer, och kommer att studera ämnen inklusive stora datamängder och “effektiva system verifiering och säkerhet”.

Royal Holloway University har också öronmärkts för £ 3,8 finansiering för sin egen Centre of Doctoral Research.

Pengarna kommer att gå till att finansiera 10 doktorer, med studenter att tillbringa tid på företag, däribland IBM och McAfee under studietiden.

Den £ 7.5m investeringen gjordes gemensamt av Engineering and Physical Sciences Research Council (EPSRC), vilket bidrog £ 2.5m, och avdelningen för näringsliv, innovation och kompetens, som levererade den återstående £ 5m.

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund

Säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer, säkerhet, Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund, säkerhet, Chrome att starta märkning HTTP-anslutningar som osäkra, säkerhet, The Hyperledger Project växer som gangbusters

Krom att börja märkning HTTP-anslutningar som osäkra

Den Hyperledger Project växer som gangbusters